Importanța centrării anvelopelor adică echilibrării roților

Tóth Dorottya

Conținut:

Centrare și profunzime a profilului

image1

Alinierea anvelopelor înseamnă echilibrarea roții. Condiția corectă este atunci când centrul de greutate a roților este centrat și se rotește ușor fără vibrații.

Centrare și profunzime a profilului

Anvelopa asigură conectarea vehiculului cu șosea, astfel încât starea anvelopelor afectează fundamental siguranța. Adâncimea benzii de rulare cerute de lege este de 1,6 mm, dar sub 2 mm anvelopele sunt din ce în ce mai puțin capabile să își îndeplinească funcția. Dimensiunea ideală a profilului este de minim 3 mm pentru anvelopele de vară și minim 4 mm pentru anvelopele de iarnă. În cazul anvelopelor uzate, în special pe drumurile umede, distanța de frânare este mult mai mare și controlabilitatea mașinii se deteriorează.

image2

Influențele și impacturile externe în timpul utilizării pot modifica distribuția în greutate a anvelopei și a roții, pentru a preveni acest lucru, se recomandă centrarea roților mașinii la fiecare 15.000 km. O anvelopă dezechilibrată va face ca vehiculul să vibreze peste o anumită viteză. Acest lucru provoacă, de asemenea, uzura prematură și neregulată a anvelopelor și uzura suspensiei vehiculului. La montarea anvelopelor și la montarea după orice reparații, asigurați-vă că acestea sunt centrate corect, adică ca anvelopele să fie echilibrate! Acesta din urmă trebuie verificat la prima notificare a oricărei vibrații!

image3

Deci, de ce este recomandat să verificați echilibrul roții de fiecare dată când îl schimbați? Pentru a ilustra problema, este dat un exemplu de rotire a mașinii de spălat pe jumătate ambalată: imaginați-vă că o mașină de spălat se învârte, se va vedea că o mașină pe jumătate vibrează mult mai bine decât una pe baterie, deoarece greutatea din ea nu este distribuite uniform. Același fenomen se întâmplă și cu roțile: o roată dezechilibrată expune întreaga suspensie a roții la vibrații continue, ceea ce poate provoca daune grave în timp. Deci, importanța centrării roții poate fi experimentată cel mai bine prin absența acesteia: atunci când anvelopa este pe roată și echilibrul lor nu este corect, două unități imperfecte vor forma un accesoriu, astfel încât șansele distribuției greutății centrelor radiale și laterale ale montajul fiind egal cu zero. Dezechilibru static: apare atunci când există o pată grea sau ușoară pe anvelopă. În acest caz, anvelopa nu se rotește uniform și roata se deplasează în jos și în sus. Dezechilibru dinamic: apare atunci când distribuția greutății este neuniformă pe una sau ambele părți ale liniei centrale laterale a ansamblului anvelopă / roată. Dezechilibrul dinamic poate provoca mișcarea sau cernerea laterală a roții.

 

nano-tyre.ro
kosar icon
Magazin web de anvelope

tyre-test.org Teste de anvelope,
recenzii de la utilizatori reali
tire icon tyre background

Vă recomandăm