În curând vei putea vorbi cu mașina ta, datorită unei dezvoltări comune între Continental și Google Cloud

Marketing

V-ați gândit vreodată cum ar fi dacă ați putea vorbi cu mașina dumneavoastră? De fapt, probabil că faceți acest lucru în mod regulat. La urma urmei, cine nu și-a implorat vreodată mașina să pornească, să meargă mai departe, să mai reziste un pic?! Mulți oameni își adoră mașina, o îmbrățișează, o prețuiesc foarte mult. Dar acum, toate legăturile dintre vehicul și om sunt pe cale să fie depășite, datorită Continental și Google Cloud.

  • Continental este unul dintre primii furnizori de automobile din lume care integrează datele Google Cloud și tehnologiile de inteligență artificială direct în sistemul de control al vehiculului.
  • "Împreună cu Google, introducem inteligența artificială în mașini - o etapă importantă pe drumul către transformarea visului nostru de a avea vehicule bazate pe software în realitate", a declarat Philipp von Hirschheydt, membru al Consiliului Executiv al Continental și șef al Grupului Automotive.
  • Datorită calculatorului de înaltă performanță (Smart Cockpit), proprietatea Continental, dezvoltarea va dura doar 18 luni și va fi rentabilă.

Continental Technology a anunțat, în cadrul salonului internațional auto IAA Mobility, că a încheiat un parteneriat cu Google Cloud. Cele două companii de tehnologie vor integra împreună Inteligența Artificială Generativă (AI) în automobile, ceea ce face ca Continental să fie unul dintre primii furnizori auto din lume care integrează această tehnologie direct în sistemul de control al vehiculului. Dezvoltarea va permite șoferilor să vorbească cu mașinile lor, de exemplu, despre presiunea corectă a pneurilor atunci când sunt încărcate la maxim sau, atunci când sunt în vacanță, despre obiectivele turistice de pe traseul planificat. Inteligența artificială va fi capabilă să adune informațiile necesare și să răspundă la întrebările șoferilor. Proiectul va combina, de asemenea, expertiza celor două companii în domeniul auto, software, inteligență artificială și cloud computing.

20230914 google cloud

"Împreună cu Google, adăugăm inteligența artificială în mașini pentru a oferi o experiență intuitivă pentru șoferi. Bazându-ne pe computerul nostru de înaltă performanță (HPC), Smart Cockpit, ne așteptăm să fie gata în doar 18 luni, ceea ce ne aduce mai aproape de viziunea vehiculelor bazate pe software", a declarat Philipp von Hirschheydt, membru al Consiliului Executiv al Continental și șef al Grupului Automotive, în cadrul conferinței de presă IAA MOBILITY.

În cadrul salonului auto, Continental a prezentat un vehicul demonstrativ cu un sistem generativ de inteligență artificială integrat în computerul său de înaltă performanță. Cu această soluție, compania tehnologică va putea răspunde unei game largi de nevoi, în condițiile în care experții din industrie preconizează că piața computerelor de înaltă performanță pentru vehicule va ajunge la zeci de miliarde de euro în următorii zece ani.

Mașini din ce în ce mai inteligente

Sistemul bazat pe inteligență artificială de la Google Cloud permite șoferilor să poarte conversații reale cu mașinile lor, fie că este vorba de hoteluri de pe traseu sau de atracții turistice. Dacă un șofer dorește să afle mai multe despre o clădire istorică din apropiere, sistemul va compila informații detaliate în timp real și le va reda ca o narațiune audio de muzeu. Dacă șoferul are întrebări suplimentare, el sau ea poate întreba sistemul fără a repeta ceea ce a fost spus anterior: inteligența artificială generativă conversațională a Google Cloud va fi capabilă să le interpreteze în context. Continental se va asigura, de asemenea, că sistemul are acces la informații specifice despre vehicul (cum ar fi manualul proprietarului), astfel încât mașina va putea să vă spună unde se află portul USB, de exemplu, sau care este presiunea ideală a pneurilor pentru un vehicul complet încărcat. Inteligența artificială va putea învăța în permanență, creând conținut nou și adaptându-se la preferințele utilizatorului.

"Suntem încântați de colaborarea noastră cu Continental. Combinăm expertiza noastră în domeniul software-ului, al inteligenței artificiale și al cloud computing cu cunoștințele profunde ale Continental în domeniu. Împreună, putem crea o nouă generație de soluții digitale pentru automobile care nu numai că vor fi mai convenabile, dar vor îmbunătăți și siguranța pasagerilor", a declarat Daniel Holz, vicepreședinte al Google Cloud Northern EMEA.

 

csm 230724 continental iaa website 0a896b14ae

Supercomputerul de bord Smart Cockpit: combinarea performanței și a experienței utilizatorului

Continental face încă un pas important în direcția construirii unui ecosistem digital cuprinzător "road to cloud" și îmbunătățește și mai mult funcționalitatea Smart Cockpit-ului său de la bord. În acest fel, compania simplifică și scurtează timpul de dezvoltare și reduce costurile diferitelor aplicații pentru producătorii de automobile. Sistemul este capabil să îmbunătățească simultan performanța și experiența utilizatorului, răspunzând în același timp nevoilor utilizatorilor care preferă o configurație tradițională a tabloului de bord. Acest lucru înseamnă că Continental va putea livra sistemul către producătorii de automobile în termen de 18 luni de la comandă.

Continental a fost primul furnizor de automobile care a deschis calea pentru sistemele de control al vehiculelor bazate pe calculatoare de înaltă performanță (HPC). Împreună cu Volkswagen, a fost prima companie din lume care și-a echipat întreaga gamă de modele ID. electrice cu un computer central de înaltă performanță.

 

continental pp hpc smart cockpit

Numai până la sfârșitul anului 2024, 30 de modele de vehicule vor ieși de pe liniile de producție ale diferitelor mărci echipate cu computere de înaltă performanță Continental.

Sursa:

conti.com

nano-tyre.ro
kosar icon
Magazin web de anvelope

tyre-test.org Teste de anvelope,
recenzii de la utilizatori reali
tire icon tyre background