Marele test de anvelope de vară de la AutoBild 2022: 50 de anvelope comparate

Tóth Dorottya

Marele test de anvelope de vară de la AutoBild 2022: 50 de anvelope comparate


Test de anvelope de vară cu 50 de cauciucuri cu dimensiunea 215/ 55 R17: prima verificare a siguranței vă va arăta care sunt anvelopele pe care trebuie să le lăsați pe raft!

Dimensiunea de pneu testat se potrivește multor vehicule din gama medie, cum ar fi VW Passat, Skoda Superb și Ford Mondeo. Este, de asemenea, compatibil cu o serie de SUV-uri, cum ar fi Audi Q2 și VW T-Roc .
Pentru acest test au fost achiziționate și testate peste 50 de anvelope de vară diferite.

În runda de calificări, prima verificare de siguranță măsoară distanța de frânare pe carosabil uscat și umed. Doar pneurile cu cele mai bune distanțe de frânare vor trece în runda a doua, unde va avea loc testul propriu-zis al pneurilor (aquaplaning și manevrabilitate).

autobild 2022 nyari gumi teszt 1

Bridgestone este convingător în testul de frânare

Așa cum era de așteptat, brandurile bine cunoscute precum Bridgestone, Dunlop, Vredestein și Michelin s-au clasat în top 10 la testul de siguranță.

În plus, marca sud-coreeană Hankook, care este de asemenea o marcă bine stabilită de mulți ani, și alte mărci de anvelope din gama medie, cum ar fi Nokian, Kumho, Toyo, Falken și Nexen, au înregistrat, de asemenea, performanțe bune.

Bridgestone Turanza T005 este un performer de top, producând cea mai scurtă distanță de frânare pe drumuri umede și depășind atât testele de distanță de frânare pe uscat, cât și pe umed.

Kumho ECSTA HS52 se află la o mică diferență de liderul general. HS52 este una dintre cele mai mari surprize ale sezonului, cu performanțele sale excepționale.

Toyo Proxes Comfort, care a excelat în testul ADAC 2022 pentru anvelopele de vară, și-a dovedit acum locul printre cele mai bune cu un rezultat remarcabil în testul AutoBild.

autobild 2022 nyari gumi teszt 2

Anvelopele de vară cu cele mai bune distanțe de frânare ajung în finală

Deși runda finală a testului nu s-a încheiat încă, rezultatele controlului de siguranță sunt deja prezentate. Tabelul prezintă distanțele de frânare măsurate în timpul celor două teste de frânare, precum și valorile adăugate. Primele 21 de pneuri din tabel au ajuns în finală, cu marje de siguranță ample. Anvelopele cu caractere italice din partea de jos a tabelului nu sunt recomandate de experții AutoBild - acestea oferă o marjă de siguranță prea mică.

 

Mintázat                                Nedves fékút                                            Száraz fékút                                       Összesítés

autobild 2022 nyari gumi teszt 3

autobild 2022 nyari gumi teszt 4

autobild 2022 nyari gumi teszt 5

autobild 2022 nyari gumi teszt 6

autobild 2022 nyari gumi teszt 7

autobild 2022 nyari gumi teszt 8

autobild 2022 nyari gumi teszt 9

autobild 2022 nyari gumi teszt 10

autobild 2022 nyari gumi teszt 11

*Notă pentru interpretarea tabelului: de la 80 km/h pe carosabil umed, de la 100 km/h pe carosabil uscat (distanța de frânare în metri).Sursa:
autobild.de

nano-tyre.ro
kosar icon
Magazin web de anvelope

tyre-test.org Teste de anvelope,
recenzii de la utilizatori reali
tire icon tyre background