Hankook prezintă noua anvelopă all-season concepută pentru vehicule electrice

Marketing

iON FlexClimate

  • Anvelopele all-season pentru mașini electrice și SUV-uri completează gama iON
  • Ideal pentru utilizare pe tot parcursul anului
  • Gama de anvelope beneficiază de noul sistem tehnologic

Producătorul de anvelope premium Hankook a lansat noua anvelopă iON FlexClimate, prima anvelopă all-season special concepută pentru vehiculele electrice (autoturisme și SUV-uri) pentru piața europeană. Pe lângă Hankook iON evo, o anvelopă de vară pentru autoturisme și SUV-uri electrice, și anvelopa de iarnă Hankook iON i*cept, modelul Hankook iON FlexClimate all-season completează gama de anvelope Hankook iON FlexClimate pentru generațiile actuale și viitoare de vehicule electrice.

Special concepute pentru vehiculele electrice, produsele Hankook iON pot fi utilizate și pe vehicule convenționale, robotizate sau hibride, unde își păstrează, de asemenea, avantajele față de anvelopele convenționale, în special în ceea ce privește consumul de energie, zgomotul, conservarea resurselor și durata de viață a anvelopelor.

csm 20231024 Hankook iON FlexClimate 01 9f9858e870

Datorită celor mai recente tehnologii, noul iON FlexClimate oferă performanțe bune atât în condiții de drumuri de vară, cât și de iarnă. Pe lângă aderența excelentă pe carosabil umed, printre caracteristicile cheie se numără rezistența redusă la rulare în comparație cu anvelopele convenționale și un design optimizat din punct de vedere al greutății, dar robust, adaptat în mod special la nevoile vehiculelor electrice.

"Cu noua anvelopă iON FlexClimate, îndeplinim dorința multor șoferi de vehicule electrice: să oferim o anvelopă care să ofere performanțe remarcabile pe tot parcursul anului chiar și pentru acest tip de condus", a declarat Sanghoon Lee, președintele Hankook Tire Europe. "Indiferent dacă este uscat, plouă sau ninge, noua noastră anvelopă all-season din seria iON oferă un nivel ridicat de siguranță la condus, ajută la extinderea distanței per încărcare a bateriei, se descurcă cu ușurință cu vehiculele mai grele și este silențioasă."

Performanță remarcabilă pe asfalt umed și pe zăpadă

Principala caracteristică a noului iON FlexClimate - disponibil atât în versiunea pentru autoturisme, cât și în cea pentru SUV-uri - este reprezentată de lamelurile speciale 3D de pe banda de rulare. Acestea conferă anvelopei o aderență excelentă atât pe drumurile uscate, cât și pe cele umede, chiar și în cazul unor ninsori ușoare. În același timp, noua compoziție ProGrip a benzii de rulare oferă o aderență optimizată pe teren umed prin combinarea siliconului de înaltă densitate cu alte materii prime durabile. Blocurile benzii de rulare au o densitate mare de lameluri pentru a menține performanțele optime în condiții de drumuri de iarnă: aceste așa-numite lameluri "două în unu", pe lângă canelurile suplimentare din fiecare bloc, asigură aderența și performanțele de frânare, chiar și pe zăpadă. Modelul iON FlexClimate este etichetat M+S și 3PMSF, ceea ce înseamnă că este potrivit pentru utilizarea pe tot parcursul anului în multe țări din Europa.

20231024 Hankook iON FlexClimate 03

Optimizat pentru vehicule electrice

Cu noul iON FlexClimate, Hankook a compensat greutatea totală mai mare a vehiculelor electrice cu o centură întărită. Cureaua este prevăzută cu fibre de aramidă rezistente și distribuie încărcătura în mod egal pe întreaga lățime a benzii de rulare. Acest lucru permite un indice de încărcare mai mare pe anvelopă, în timp ce contracarează eficient forțele de deformare asupra anvelopelor la viteze mai mari, asigurând o direcție precisă și stabilitate în viraje. În plus, distribuția uniformă a sarcinii crește durata de viață a benzii de rulare. Datorită noii tehnologii Grip Boost, rigiditatea peretelui lateral al anvelopei este cu 20 % mai mare decât cea a anvelopelor convenționale cu patru sezoane utilizate pe vehiculele cu tracțiune convențională*, datorită centurilor de aramidă, asigurând o călătorie mai confortabilă și un control mai bun al vehiculului.

Rezistență excepțională la rulare

Compoziția specială a benzii de rulare cu conținut ridicat de rășină naturală din produsele iON asigură o durată de viață mai lungă și o uzură redusă în comparație cu produsele convenționale. Tracțiunea bună este responsabilă de stabilitatea necesară pentru a transmite în siguranță cuplul ridicat al vehiculelor electrice. Proporția ridicată de uleiuri naturale din compoziția nu numai că face ca produsele iON să fie mai durabile, dar are și un impact pozitiv asupra duratei de viață a benzii de rulare. Acest lucru înseamnă că modelul Hankook iON FlexClimate necesită mai puțin material decât anvelopele convenționale cu aceeași durată de viață, este mai ușor și are un consum mai mic de energie în timpul condusului, și economisește energie în timpul producției.

Datorită sistemului inovator de compoziție Hankook și tehnologiei Opti-Cure, designul benzii de rulare iON FlexClimate reduce mișcările inutile ale benzii de rulare. Acest lucru reduce, de asemenea, pierderea de energie și rezistența la rulare. În general, Hankook iON FlexClimate poate contribui la distanțe mai lungi pe fiecare încărcare a bateriei.

Niveluri scăzute de zgomot cu i Sound Absorber

Deoarece mașinile electrice nu au un motor cu suflu intern, alte sunete sunt mai ușor de observat de către șoferi. Prin urmare, familia de anvelope iON este echipată cu tehnologia i Sound Absorber de la Hankook și este proiectată pentru a fi rezistentă la aer, oferind niveluri de zgomot mai scăzute decât anvelopele convenționale.

Hankook prezintă sistemul tehnologic iON

Noul iON FlexClimate beneficiază acum de "iON Innovative Technology", recent introdusă. Acesta este un sistem tehnologic bine pus la punct, dezvoltat de Hankook pentru a crește eficiența cercetării și dezvoltării, în special pentru anvelopele companiei destinate vehiculelor electrice. Acesta cuprinde patru elemente principale: i Sound Absorber (zgomot), i Super Mileage (uzură), i Perfect Grip (tracțiune) și i Extreme Lightness (rezistență la rulare). Sistemul se bazează pe 58 de tehnologii brevetate care au fost încorporate în dezvoltarea familiei de anvelope iON. Aceasta include, de exemplu, brevete de reducere a zgomotului. Un mare exemplu de durabilitate sporită este tehnologia de compoziție ProDurable, care utilizează o compoziție avansată pentru a asigura o durată de viață lungă a anvelopei, și tehnologia Round Even, care asigură o presiune uniformă a suprafeței pe șosea.

Alte tehnologii sunt utilizate pentru a îmbunătăți aderența și manevrabilitatea anvelopei și pentru a reduce rezistența la rulare: acestea includ lamelurile 3D Grip Claw interconectate, compoziția ProGrip, o combinație de silicon de înaltă densitate și alte materiale ecologice, și ProCoupling, care are ca rezultat o distribuție mai fină a siliciului printr-o compoziție optimizată.

20231024 Hankook iON FlexClimate 02

Noul iON FlexClimate va fi lansat în Europa în octombrie 2023, fiind disponibil inițial în opt dimensiuni pentru autoturisme și SUV-uri, care sunt populare în rândul vehiculelor electrice. Portofoliul va fi extins în curând cu dimensiuni comune suplimentare între 17 și 21 de inci.

Gama de anvelope Hankook Tire pentru patru sezoane este disponibilă din stoc:

https://www.nano-tyre.ro/anvelope-auto/anvelope-all-season/anvelope-all-season-hankook/

nano-tyre.ro
kosar icon
Magazin web de anvelope

tyre-test.org Teste de anvelope,
recenzii de la utilizatori reali
tire icon tyre background